jag och pernilla bakar!
här ska bakas!
twixkakor – mjölkchoklad och mjukkola på en spröd mördegsbotten!
20 stycken - 175 grader - 20 minuter
mördegsbotten:
4 dl vetemjöl
1/2 dl strösocker
125 gram rumstempurerat smör
kolan:
175 gram smör
3 dl grädde
1/2 dl sirap
2 dl socker
garnering:
200 gram mjölkchoklad
ställ ugnen på 175 grader. blanda ihop samtliga ingredienser till botten. smöret ska inte smältas. tryck sedan ut degen i en ugnsform på ca 20 x 30 cm och grädda i cirka 20 minuter. rör sedan ner alla ingredieser till kolan i en stor kastrull. och låt koka i cirka 40- 50 minuter på låg värme (gör kultestet för att se när kolan är färdig, den ska bli lagom seg!) bred sedan ut kolan över kakbotten. låt stå kallt. smält mjölkchokladen över ett vattenbad och bered sedan ut över kolafyllningen. låt stå svalt.
när det gått cirka 30 minuter kan du ta ut kakan och göra lite fina mönster i chokladen med en gaffel. kakan ska sedan förvaras i svalt, tas fram ca 20 minuter innan servering!
Postat av: Sofie
Frestis! ;) Blev de goda?
KRAM
Svar:
Sandra Strömberg